ENG English
Начало УсловияКонтакти
Видове обекти

ЛОКАЦИЯ

ГРАД / СЕЛО


Къде в Стара Планина можем да покараме ски

» Населено място: Габрово
» Община: Габрово
» Регион: Габровски балкан
» Телефон:
» Моб. телефон:
» Сайт:

Ски пистите и курортите разположени в Стара Планина не са толкова популярни, колкото Банско, Боровец и Пампорово, но са по-удобни за хората живеещи в северна и централна България. А и при това богатство от планини, което има България е жалко ски туризмът да се концентрира само в 3 дестинации.

Ако искате малко разнообразие и възможност да се насладите на красивата природа в Стара Планина, то ето няколко места където може отидете на ски почивка там:

Узана

Узана е едно прекрасно място, което всеки един българин трябва да посети, не само защото е с красива природа, но там се намира географският център на България. Местността е разположена на 22км от Габрово в подножието на вр.Исполин в Стара Планина.

Там се намира и ски център с дължина на пистите около 3км – мястото е перфектно за начинаещи скиори. Най-дългата писта и съответно най-трудната е с дължина 1100 метра. Има още 7 по-малки писти, където начинаещите ще се чувстват в свои води.

Беклемето

Местността Беклемето е разположена в Троянският Балкан на 20км от Троян. Там е най-добрата писта за ски бягане и биатлон. За скиорите предпочитащи спускането има на разположение 3 писти с обща дължина около 3км.

Пършевица

Пършевица е местност във врачанският балкан – разположена е на 25км от Враца. Има само една писта с дължина 1100 метра обслужвана от 2 влека. Мястото е красиво и спокойно и не толкова далеч от София, ако искате да разнообразите зимните си ски опит и преживяване.

Връх Ком – Берковица

В най-западната част на Стара Планина е връх Ком, в подножието на който се намира ски центърът „Връх Ком –Берковица” и е разположен на 15км от Берковица. Самата писта е дълга 1500 метра и е обслужвана от 2 ски влека – помагалски и детски.

Ски писта "Беркина могила" - Рибарица

Край китното старопланинско село Рибарица се намира местността Беркина Могила, където има налична ски писта с дължина от 1км, чайна и ски гардероб. На разположение на скиорите е ски влек тип помагалски, или както са известни по народному – тип паничка.

Когато живеете в Северна или Централна България и искате да покарате някъде ски за един ден, то да биете път до големите български ски курорти е немислимо, но затова има решение – няколко места в Стара Планина, където да се насладите на ски емоцията.

Ако си търсите добри оферти за почивка в България, то потърсете в нашият сайт: https://www.promopochivki.com/Офертата е прочетена: 9348 пъти.

Изпратете запитване до подателя на офертата

Име: Телефон: е-mail:

Въведете кода:  

Запитване:

Всички полета са задължителни!     


Търсене
    Вид:
    Местоположение:     Населено място:Вип оферти
Къща " Равеста "
Дом " Петкови "
ТОП 5 на СПА дестинациите в България
Тайната на Котел
Хотел Комплекс "Воеводски"
Хотел " Кълвачеви "
Къща за гости "Дом Петкови"
Асенова крепост
Къща за гости " Мая "