ENG English
Начало УсловияКонтакти
Видове обекти

ЛОКАЦИЯ

ГРАД / СЕЛО


Екскурзия в Турция – Мармарис, Кушадасъ или друго място?

» Населено място: София
» Община: София
» Регион: София
» Телефон:
» Моб. телефон:
» Сайт:

Турските курорти Мармарис и Кушадасъ са сред перлите на западната ни съседка – Турция и са най-предпочитаните места за екскурзии. Там можете да си изкарате страхотно. Красиво е, а цените са като в родните курорти.

В момента големите туристически фирми се надпреварват ценово и за няколкостотин лева бихте могли да купите ALL INCLUSIVE оферта за цяла седмица в четири или пет звезден хотел.

Интересни факти за Кушадасъ
Името на курорта Кушадасъ на български се превежда като “птичият остров”, от думите kuş – птица, и ada – остров. Предположенията са, че то идва от острова, разположен в близост до старото пристанище, чиято форма наподобява птича глава.

Градчето, според преброяването от 2005 година, наброява около 40 000 жители. В близост до него се намира и Ефес, където бихте могли да посетите древногръцкия храм на Артемида, къщата на дева Мария, базиликата свети Йоан, както и археологическия музей.

Купонджиите няма да останат разочаровани – нощният живот предлага много възможности с многобройните си ресторанти и дискотеки.

Плажовете на Кушадасъ
Изберете измежду седемте плажа:

Градския централен плаж на Кушадасъ;
Пясъчния плаж “Long Beach” на 5 километра южно от града;
Ladies Beach – на около километър южно от града;
Зеленият плаж – в близост до “Long Beach”, на около километър южно от града;
Плаж “Pigeon” – разположен до острова “Pigeon”, откъдето носи и името си. В близост е до центъра на Кушадасъ;
Плаж “Kustur” – пясъчен, на около 3 километра северно от Кушадасъ в близост до пътя към Измир;
National Park Beaches – на около 20 километра южно от Кушадасъ.

Кушадасъ – за мен ли е?
Без съмнение, Кушадасъ е сред най-красивите курорти в Егейско море. Ще се удивите от прекрасната природа и меките плажове. Ще ви се иска да се връщате пак и пак, и пак – всяка година...

Възможностите за купон в Кушадасъ са почти безкрайни. Ала древната му история предлага и културни забележителности като крепости, музей, възможност за преглед на руини и прочие.

Той е разположен в близост до Памукале, който пък смайва със своята чудата приказност!

Но освен с всичко друго, Кушадасъ блести и със своите чисти небеса, топло слънце, прозрачни сини води.... Почти всички говорят английски език, пък и разбират отчасти български.

Мармарис

Авторът на този материал имаше възможност да прекара страхотно, незабравимо лято с приятели в това турско бижу! А колко много може да се говори за него! Място за купон, развлечения, забава и създаване на неизтляващи спомени.

Пък и на доста прилични цени. Или по-добре да кажа – толкова е евтино, че чак е неприлично! Но стига общи приказки, да навлезем в детайлите.

Постоянно живеещите в Мармарис са около 31 хиляди жители, но през туристическия сезон заедно с прилежащия район се събират над 400 хиляди души.

Градът разполага с няколко аквапарка – всеки със собствени атракциони, където можете да се гмуркате, да играете волейбол, да скачате от трамплини – да правите всичко, стига да е забавно, неразумно и… защо не - безопасно.

Хотелите са отлични, а кухнята – страхотна! Разбира се, градчето е с богата история. Основано е през шести век и е било част от Римската, а впоследствие и от Византийската империя. Ала след като Османската империя превзема териториите, то се влива в нея.

Препоръчвам ви да разгледате градската крепост. Тя е била почти изцяло разрушена по исторически причини – заради сраженията между западните рицари и турците, но впоследствие е реставрирана. В наши дни е музей под Министерството на културата на Турция.

През лятото в Мармарис е топло и приятно. Плажовете са красиви, а домакините – гостоприемни.

Разбира се, в Мармарис можете да се возите на хеликоптер, на яхта, да скачате от парашут, да се возите на аеропланер, на банан, да играете воден и плажен волейбол… да се забавлявате от сърце!
Сбъднете тази своя мечта с calistotours.bg.
Отидете – няма да съжалявате!Офертата е прочетена: 4994 пъти.

Изпратете запитване до подателя на офертата

Име: Телефон: е-mail:

Въведете кода:  

Запитване:

Всички полета са задължителни!     


Търсене
    Вид:
    Местоположение:     Населено място:Вип оферти
Асенова крепост
Къща за гости "Дом Петкови"
ТОП 5 на СПА дестинациите в България
Къща за гости " Мая "
Хотел " Кълвачеви "
Дом " Петкови "
Хотел Комплекс "Воеводски"
Къща " Равеста "
Тайната на Котел