ENG English
Начало УсловияКонтакти
Видове обекти

ЛОКАЦИЯ

ГРАД / СЕЛО


ВЕЛИНГРАД – СПА СТОЛИЦАТА НА БЪЛГАРИЯ

» Населено място: Велинград
» Община: Велинград
» Регион: Велинград
» Телефон:
» Моб. телефон:
» Сайт:

Не случайно е званието на Велинград като Българската СПА столица. Това е градът известен като най-големия балнеоложки курорт у нас. Известен е и в Европа от години наред.  Велинград е прочут с множеството минерални извори, с лековити води, благоприятния мек климат и чист въздух.

Градът
Велинград е истинска историческа перла в сърцето на Родопите. Твърди се, че именно по тези земи е живял Орфей. През 6-ти и 5-ти век пр.Хр. тук са обитавали траките. След тях този район е бил под владението на римляните. Градът е богат на история от древни времена. По-късно е създаден като в едно селище са обединени трите села – Чепино, Каменица и Лъджене.

На 130 километра от София и 50 км от Пазарджик, Велинград се е обособил като райско кътче за почивка, известно както у нас, така и в цяла Европа. Природата, въздухът, множеството СПА хотели, санаториумите и минералните извори го правят истинска столица за балнеолечение и СПА туризъм на Балканите.
Тук почивните станции наброяват 43, като в това число са включени само тези, които са с лечебна насоченост. Отделно частните хотели, къщи за гости, които неминуемо предлагат басейни с натурална минерална вода, предлагат отлични условия за почивка.

Всяка година почиващите из хотелите във Велинград са повече от двеста хиляди, което го прави един от най-посещаваните курорти за отдих и лечение.
Навярно и вие сте посетили поне веднъж в живота си балканската спа столица. Ако не сте или желаете да повторите почивката си там трябва само да подсигурите своята хотелска резервация.

Това може да направите бързо и лесно чрез един от най-добрите туристически каталози за хотели Rooms.bg. И понеже заговорихме за сгушения в Родопите град, тук може да видите всички хотели във Велинград и да направите своята резервация на хотел. Сред десетките места за настаняване, съвсем логично преобладават SPA хотелите, където ще може да се насладите на релакс и отмора.

Минералните извори
Едно от най-прочутите предимства на Велинград са множеството минерални извори. В района те са 80, като от всеки от тях извира минерална вода с отлични лечебни свойства.
Водата от минералните извори на Велинград е благоприятна за пиене – чиста, без вкус и мирис, с ниска минерализация. Това я прави подходяща и здравословна при различни заболявания. Тези минерални води се намират в кварталите Лъджене, Каменица, Чепино и Драгиново.

Когато става дума за балнеолечение с минерални води тук, се има предвид наистина пълно лечение. Освен външно - с потапяне в басейни с минерални води, процедурите се прилагат и чрез пиене на лековитите води - вътрешно. Правят се процедури с инхалации и  бани при хора с бронхиални и дихателни проблеми. Известно е също, че пиенето от тези минерални води, в кв. Чепино, оказва благоприятно действие при заболявания като остеопороза, както и костни фрактури. Има и профилактично действие при кариеси. Тук именно, в Чепино, е най-големият карстов извор в България – Клептуза.

Почиващите във Велинград могат да се възползват от големия минерален плаж, който се намира в центъра на града. Той представлява два басейна – голям и малък. Големият басейн e подходящ за възрастни, а малкият – за деца. Сезонът, в който басейните работят и са отворени за плажуващи, е от май до края на септември.

Какво можете да видите около Велинград?
В целия район има какво да видите. Множество пещери, еко пътеки, язовири, крепости.
На около 40 км се намира пещера „Снежанка“. Тя е една от най-красивите пещери у нас. Наричат я „перлата на Родопите“ и е един от 100-те национални туристически обекта. Образувана е от Новомахленската река. Артефактите ни водят назад, чак до 600 г.пр.Хр., когато е била обитавана от траките.

Ако сте във Велинград, не пропускайте да отидете до язовир Батак. Само на 12 км от Велинград и на 4 км от Батак, това е едно невероятно късче от природата. Площта му  е 22 кв.км. Ще ви омае с красотата на природата наоколо, спокойствието и отмората край водата на язовира. Тук риболовът е целогодишен.  На западния бряг на язовира е планинският курорт Цигов Чарк. Красиво кътче сред планината, с язовира отпред, изобилстващо от места за почивка и разходки. В Цигов Чарк ще намерите много възможности за нощувки. Местността предлага изобилие както от големи хотели, така и и от малки семейни вили и къщи за гости.


Офертата е прочетена: 10099 пъти.

Изпратете запитване до подателя на офертата

Име: Телефон: е-mail:

Въведете кода:  

Запитване:

Всички полета са задължителни!     


Търсене
    Вид:
    Местоположение:     Населено място:Вип оферти
Хотел " Кълвачеви "
ТОП 5 на СПА дестинациите в България
Хотел Комплекс "Воеводски"
Тайната на Котел
Асенова крепост
Къща за гости "Дом Петкови"
Къща " Равеста "
Дом " Петкови "
Къща за гости " Мая "