ENG English
Начало УсловияКонтакти
Видове обекти

ЛОКАЦИЯ

ГРАД / СЕЛО


Къща за гости " Дядо Петковата къща "

» Населено място: Елена
» Община: Елена
» Регион: Еленски балкан
» Телефон: 06154354
» Моб. телефон: 0887918325
» Сайт: www.petkovatakashta.com

Две-звездната къща за гости "Дядо Петковата къща" се намира в китното планинско селце Буйновци, разположено в полите на Стара планина, на 10 км южно от град Елена и недалеч от шосето Елена-Твърдица. Къщата има хубаво южно изложение. От нея се открива прекрасна гледка на юг към билото на Стара планина с връх Чумерна, а на запад към южните поли на хълма Острец, който е само на 3 км от къщата. На 5 км има ски писта с дължина 500 м, обслужвана от ски-влек. На 3 км южно от къща за почивка “Дядо Петковата къща” тече река Боровщица, а на 5 км в посока запад – река Веселина, в чийто води виреят черна мряна, кефал, балканска и дъгова пъстърва. Съвсем наблизо се намира и язовир Йовковци.

Къщата е приспособена за почивка и възстановяване на индивидуални туристи, семейства и групи през всеки годишен сезон и предлага възможности за вълнуващи екскурзии и разходки. Ако търсите спокойствие, романтика, вълнуващи преживявания сред оч арованието на Балкана, заповядайте в "Дядо Петковата къща".   Тук ще откриете:   Механа за гостите на къщата – топла и уютна през студените зимни дни и прохладна в горещите дни на лятото. Механата разполага с камина-барбекю и капацитета й е съобразен с този на къщата. Напълно оборудвана кухня. Паркинг . Детски кът . Голям навес с изградено огнище-чеверме, барбекю и пещ с възможност за хранене на открито. Градена чешма под навеса. Открит басейн.  

Къщата е на два етажа с максимален капацитет от 17 места, разпределени в 6 стаи. В това число - 2 двойни ; 3 тройни стаи (включващи спалня и единично легло) и стая за четирима. В тях има постоянна цифрова сателитна телевизия. На всеки от етажите на къщата има самостоятелни санитарни възли и бани. Отопляват се с локално парно, както и с действаща старинна система на отопление - турски джамал.   На разположение на гостите, които искат да се изявят като кулинари, са оборудвана кухня, камина, барбекю и старовремска пещ. На тях гостите могат да приготвят любимите си специалитети. Допълнително можете да си поръчате и всеизвестните традиционни еленски специалитети - еленски бут, филе "Елена" или да пийнете глътка домашна еленска сливова ракия. Домакините Ви предлагат и приготвяне на печено агне, необходимо е само да направите вашата предварителна заявка.    

Допълнителни услуги: Транспорт (Елена – Буйновци) Приготвяне на печено агне по предварителна заявка на гостите поне 24 часа преди пристигането. Тук можете да опитате всеизвестните традиционни специалитети: еленски бут, филе Елена, или да отпиете глътка домашна еленска сливова ракия Можете да се насладите и на невероятния вкус на много други кулинарни изненади, необходимо е само да направите предварителна заявка!  

Къщата е подходяща за:   Излети, екскурзии и пикници в региона Събиране на билки, гъби и горски плодове Възможност за риболов, слънчеви бани край реките Боровщица и Веселина Туристически разходки до забележителностите в района .

КОНТАКТИ:   Адрес: Село Буйновци 5097 община Елена Петко Христов Петков   За резервации: 0887918325 и 06154 / 354


Офертата е прочетена: 5870 пъти.

Изпратете запитване до подателя на офертата

Име: Телефон: е-mail:

Въведете кода:  

Запитване:

Всички полета са задължителни!     


Търсене
    Вид:
    Местоположение:     Населено място:Вип оферти
Къща за гости " Мая "
Къща " Равеста "
Къща за гости "Дом Петкови"
Асенова крепост
Тайната на Котел
Хотел " Кълвачеви "
Дом " Петкови "
ТОП 5 на СПА дестинациите в България
Хотел Комплекс "Воеводски"